Microsofts on premise-versie van Azure wekt enthousiasme. Avanade biedt de Azure Stack nu ook aan, complementair aan het reeds bestaande Azure cloud-aanbod.

Advertentie

 
Avanade gaat Azure Stack aanbieden. De provider van IT-solutions omarmt Microsofts splinternieuwe oplossing voor de hybride cloud zowel bij klanten als in eigen datacenters. Dat wil concreet zeggen dat je met het bedrijf in zee kan gaan voor een on premise integratie van de Azure Stack, maar ook dat je de Stack kan gebruiken op een extern datacenter zoals één van Avanade zelf. Tot slot rolt het bedrijf de Azure Stack uit via het Accenture Cloud Platform.
 
Azure Stack is Microsofts antwoord op de steeds groeiende vraag naar een hybride cloud. De Stack brengt Azure-functionaliteit naar datacenters wereldwijd. Je hoeft niet meer alles in de Azure Cloud van Microsoft te stoppen om van Azure te genieten.
 
[related_article id=”172026″]
 
De meest voor de hand liggende toepassing van de Stack is de implementatie van Azure in een on premise-datacenter. Dat datacenter krijgt vervolgens dezelfde functionaliteit als Azure in de cloud, en zal bovendien helemaal samenwerken met de cloud indien je daar ook gebruik van maakt.
 
De stack maakt het natuurlijk ook mogelijk voor derden zoals Avanade om Azure-diensten aan de bieden vanuit een eigen datacenter. Die managed-cloudoplossing is een alternatief voor wie niet alles wil toevertrouwen aan Microsoft-servers, maar wel wil intekenen op het gemak van Azure.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/172166/waarom-vmware-niet-onder-de-indruk-van-azure-stack/