containers

Red Hat haalt de banden met Microsoft verder aan: de softwareleverancier gaat containertechnologie van Microsoft ondersteunen op OpenShift.

 
Red Hat brengt ondersteuning voor Windows server containers naar OpenShift. Dat hebben beide bedrijven vandaag aangekondigd. Red Hat en Microsoft verdiepen hun partnership en integreren hun softwareplatformen verder.
 

Sterkere integratie

 
De deal omvat meer dan de ondersteuning van de Windows-containers. Microsoft stelt dat zijn cloudplatform Azure op termijn OpenShift Dedicated zal kunnen draaien. De bedrijven beloven ook om werk te maken van de ondersteuning van SQL Server op de platformen van Red Hat. Gisteren nog stelde Red Hat .NET Core 2.0 als containertechnologie beschikbaar op OpenShift. Hierdoor kunnen ontwikkelaars aan de slag met Microsoft programmeringsframework op het Linuxplatform.
[related_article id=”171286″]
De ondersteuning van Windows Server Containers op OpenShift moet meer bedrijven overtuigen om hun werkprocessen, die vaak op Windows Server draaien, te verpakken als container. Dat stelden Red Hat-manager Matt Hicks en zijn Microsoft-tegenhanger Mike Neill in een interview met TechCrunch. Het debuut van de Window Server containers maakt van OpenShift het eerste op Kubernetes-gebaseerde containerplatform dat zowel Linux als Windows ondersteunt.
 

Linux en Windows

 
De uitgebreide samenwerking is opmerkelijk, omdat beide bedrijven gelijkaardige producten aanbieden. Microsoft heeft bovendien lange tijd erg vijandig gestaan tegenover Linux. De laatste jaren heeft de technologiereus zijn afkerige positie geleidelijk aan verzacht. Microsoft wil zich een meer opensource-karakter aanmeten, en biedt tegenwoordig zelfs Linuxdistributies aan in de Windows Store.
 
Bedrijven die er wel wat in zien om Windows server container op OpenShift te draaien, moeten nog even geduld uitoefenen. Lancering van de ondersteuning staat gepland voor de lente van 2018. Het draaien van OpenShift Dedicated op Microsoft Azure zou begin 2018 mogelijk moeten worden. SQL Server voor Linux Op Red Hat Enterprise en OpenShift zou “binnen enkele maanden” moeten arriveren.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.