Nieuws

Microsoft: 'Bing is groter dan je denkt'

Er is een reden waarom iedereen googlet, maar niemand ooit ‘bingt’. Toch wilt Microsoft benadrukken dat het heus niet zo erg gesteld is met zijn zoekmachine.

 
Microsoft waarschuwt dat het marktaandeel van Bing vaak wordt onderschat. In een tweet via de Bing Ads-account laat de webgigant van zich horen: ‘Hebben we al gezegd dat Bing groter is dan je denkt?’

Wereldwijd

Volgens de cijfers in de gedeelde grafiek zou Bing een wereldwijd marktaandeel van 9 procent hebben, en zo’n 12 miljard zoekopdrachten per maand verwerken. Daarbij worden zowel de zoekopdrachten via Bing, als via dochterzoekmachines Yahoo Search en AOL Search Network bijgerekend. Om te vergelijken: Google’s marktaandeel wordt geschat op 81 procent tot 92 procent, afhankelijk van de bron.

 

België

In België verlopen maandelijks 42 miljoen zoekopdrachten via Bing, waardoor Microsofts underdog hier op een marktaandeel kan rekenen van 12 procent. Dat ligt boven het Europese gemiddelde van 9 procent. In de VS is het marktaandeel het grootst: met 5 miljard maandelijkse zoekopdrachten verovert Bing daar 33 procent van de markt.

Springlevend

Geen slechte resultaten, meent Microsoft zelf. Meer nog wilt Microsoft adverteerders lokken naar het medium. Hoewel marketeers massaal aan de slag gaan met Google AdWords, laten velen onder hen Bing Ads links liggen. Bing – de zoekmachine die voor veel gebruikers enkel dient om Google Chrome te downloaden – is echter verre van dood en begraven, is de boodschap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business