HP lanceert een nieuwe ProBook line-up met daarin de kersverse cpu’s van Intel.

Advertentie

 
De achtste generatie Intel Core-processors is hier. HP lanceert met de ProBook 500 G5-reeks een nieuwe laptopline-up met daarin de eerste Intel Coffee Lake-chips. De processors volgen de huidige generatie op, en zorgen in theorie voor laptops met een betere autonomie en straffere prestaties.
 
In het geval van de Probooks zien we de toestellen in drie nieuwe smaakjes verschijnen: De ProBook 430 G5, 450 G5 en 470 G5. Allemaal kan je ze optioneel configureren tot een Intel Core i7-8850U. Die relatief zuinige Core i7-processor heeft vier rekenkernen aan boord en is zo dubbel zo krachtig als zijn voorganger. Tot deze achtste generatie waren alle traditionele laptopchips (met een ‘U’ in de naam) immers dual cores, inclusief de Core i7-processors.
 
De zakelijke ProBooks behouden zo hun best bescheiden behuizing (ze zijn zelfs iets dunner) maar gaan er wat prestaties betreft flink op vooruit. Wat de impact van een verdubbeling van het aantal rekenkernen op de autonomie zal zijn, moeten we natuurlijk afwachten. HP claimt alvast dat 16 uur zonder stopcontact haalbaar is, al vermoeden we dat je in dat geval best ver weg blijft van belastende taken.
 
De toestellen beginnen bij een 13,3 inch-scherm met een resolutie van 1.366 x 768 pixels. Optioneel kan je tot een full HD-paneel op een 17,3 inch display gaan. USB Type C tekent present op alle variaties van het toestel. Naar goede gewoonte zijn de nieuwe ProBooks onderworpen aan verschillende MIL-testen, al staan ze niet op hetzelfde niveau als HP’s EliteBooks.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/171788/hoe-sterk-een-laptop-echt-de-specificaties-onder-de-loep/

Advertentie