Nieuws

Nieuwe Nissan Leaf neemt Tesla Model 3 in het vizier

Nissans nieuwste elektrische model heeft een kleiner prijskaartje dan de Model 3, maar dat komt met opofferingen.

Japanse autobouwer Nissan moet de Nissan Leaf 2018 nog officieel voorstellen, maar lekken in de media hebben enkele van de belangrijkste aspecten al onthuld. De fabrikant positioneert de wagen duidelijk als een goedkoper alternatief voor de Tesla Model 3 en de Opel Ampera-e.

Volgens informatie van website Autoblog zou de Leaf starten op 29.995 dollar, waarbij het duurdere SL model op zo’n 36.200 dollar afklopt. Omgerekend naar Europese valuta zit de instapprijs rond zo’n 27.000 euro. Dat is gevoelig minder dan de Model 3 en de Ampera-e, maar wel een duidelijke opstap tegenover de prijzen van voorgaande modellen. De Nissan Leaf is al jarenlang een van de bestverkopende elektrische wagens op de markt. Het valt af te wachten welke impact het debuut van de Tesla Model 3 als direct concurrent van de Leaf zal hebben op de verkoopscijfers van die laatste.

Het lagere prijskaartje van de Leaf komt met toegevingen op het vlak van bereik en snelheid. De wagen zou over een batterij van 40 kWh beschikken. Het is een verbetering tegenover het vorige model, maar kleiner dan de Model 3 of de Ampera-e. Dat heeft zijn weerslag op het maximale bereik van de wagen. De capaciteit van de motor zou op 147 pk liggen. De nieuwe Nissan Leaf lanceert ook ProPilot, Nissans eigen semi-autonome besturingssysteem. De officiële lancering van de auto is gepland voor 5 september.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business