Nieuws

Cryptomunten zijn blijvertjes, ondanks volatiele koers

Zo snel de koers van munten als bitcoin stijgt, zo snel kan ze weer in elkaar stuiken. Nvidia gelooft desalniettemin in een mooie toekomst voor cryptomunten op de lange termijn.

 
Een bedrijf als Nvidia kan overweg met een plotse daling van de koers van bitcoin en andere cryptomunten. Dat claimt Nvidia-CEO Jan-Hsun Huang zelf. Volgens hem staat het bovendien als een paal boven water dat de markt van de cryptomunten een mooie toekomst tegemoet gaat, ondanks de vaak erg volatiele koers.
 
Dat bitcoin en de blockchain momenteel zo populair zijn, baart velen zorgen. De koers van de digitale munt lijkt immers onnatuurlijk hoog. Momenteel krijg je ongeveer 3.500 euro voor één bitcoin: een absoluut record. De exponentiële waardestijging roept beelden van een zeepbel op. Of die uit elkaar zal spatten, en wanneer, weet niemand. Het zette investeringsbedrijven er in ieder geval toe aan om te gokken tegen de doorbraak van bitcoin en de blockchain, vooralsnog met erg stevige verliezen tot gevolg.
 
Huang stelt investeerders nu gerust. Zelfs wanneer de koers naar omlaag gaat, zal dat nauwelijks invloed hebben op Nvidia. De volumes die het bedrijf verzet zijn zo groot dat de impact van een dalende cryptomunt-markt perfect geabsorbeerd kan worden. Bovendien is Huang er heilig van overtuigd dat de blockchain op lange termijn helemaal zal doorbreken.
 
Dat is goed nieuws voor de fabrikant van grafische kaarten. Gpu’s zijn immers uitermate geschikt voor ‘mining’: het verwerken van blockchain-transacties met een beloning tot gevolg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business