studenten universiteit

Sony debuteert een platform voor scholen waarmee de instellingen studenteninformatie met blockchaintechnologie kunnen bewaren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Sony Global Education, een dochterbedrijf van electronicagigant Sony, wil tegen volgend jaar een blockchain-optie voor scholen aanbieden. De toepassing wordt gebouwd op het IBM Blockchain-platform.
 
Zelf refereren de bedrijven naar de nieuwe oplossing als een “student education records platform”. Sony en IBM zien verschillende voordelen in het toepassen van blockchain voor de opslag van studentendata. Met het platform kan men de vooruitgang van studenten beter bijhouden, en meer transparantie brengen in de academische prestaties die studenten hebben gehaald.
 
“In een wereld waarin studenten vaak certifcaten halen via niet-traditionele methodes – online, of aan universiteiten in andere landen – is het essentieel dat ze een manier hebben om hun kwalificaties te bewijzen,” aldus IBM. De blockchain voorziet die manier. De technologie ontstond oorspronkelijk als een methode om op een transparente en controleerbare manier bitcoins toe te wijzen.
[related_article id=”171814″]
Het scholenplatform is gebouwd op de IBM Blockchain en zal via IBM Cloud worden aangeleverd. Het blockhain-framework wordt voorzien via Hyperledger Fabric 1.0. Sony Global Education werkt momenteel samen met verschillende educatieve instellingen in Japan om de service in 2018 te lanceren.