Amazon gaat Open Source ondersteunen. De cloudgigant sluit zich aan bij de CNCF, de thuisbasis van populaire containermanagementsoftware Kubernetes.


 
Amazon Web Services is voortaan een platinum-lid van de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Die organisatie ondersteunt opensource-projecten gebaseerd op containers. Concreet is de CNCF de kracht achter het populaire containerplatform Kubernetes. Er circuleren al langer geruchten dat Amazon Kubernetes-containers gaat ondersteunen. Met de instap in de CNCF bevestigt AWS niets officieel, maar je kan er van uit gaan dat een aankondiging niet meer ver af is.
 
CNCF doet meer dan Kubernetes alleen. Vele CNCF-projecten draaien al in de AWS Cloud”, aldus Adrian Cockcroft. Het is lang niet de eerste keer dat Amazon met zijn cloudtak inzet op opensource-software. Zo ondersteunde AWS al onder andere Linux, Docker en Chromium.
 
Met de ondersteuning van Kubernetes zou Amazon zijn eigen containerservice ondermijnen. The Information rapporteerde eerder deze zomer echter dat Amazon zelf aan een nieuwe containerservice werkt op basis van Kubernetes.