Nieuws

Windows 10 Creators Update is klaar voor bedrijven

Microsoft stelt dat bedrijven zonder vrees kunnen overgaan tot het uitrollen van de Windows 10 Creators Update. Die werd in april van dit jaar voor het grote publiek gelanceerd.

 
“Windows 10 1703 is klaar voor de brede uitrol in bedrijven, gebaseerd op feedback die we hebben gekregen van organisaties, partners, OEM’s en consumenten die de update reeds hebben uitgevoerd”, schrijf Michael Niehaus, verantwoordelijk voor product marketing, in een blogpost op TechNet.  Versie 1703, beter bekend als de Creators Update, werd begin april voor het eerst aan Windows-gebruikers aangeboden.

Semi-Annual Channel

Bij voorgaande versies van Windows 10 was het zo dat ze naar een aparte “Current Branch for Business” (CBB) werden gepromoveerd wanneer Microsoft er voldoende vertrouwen in had dat de update zonder risico in een bedrijfscontext kon worden uitgerold. Microsoft verwijst CBB evenwel naar de vuilbak, samen met de tegenhanger voor consumenten “Current Branch” (CB). CBB en CBB worden met elkaar versmolten en krijgen een gemeenschappelijk label: “Semi-Annual Channel”. Dat verwijst naar de twee grote updates die Microsoft elk jaar plant voor Windows 10, respectievelijk rond maart en september.
 
Microsoft zal dus niet langer een versie van Windows naar een bedrijfsvriendelijk kanaal “promoveren” wanneer de tijd rijp is. Het zal wel nog altijd aankondigen wanneer het van mening is dat dat moment bereikt is.
 
Om de nieuwe status van de Windows 10 Creators Update te vieren, vult Microsoft de installatiebestanden aan met de meest recente cumulatieve security-update van 11 juli. De bestanden worden vernieuwd voor Windows Update, Windows Update for Business, Windows Server Update Services, het Volume License Servicing Center en MSDN.

Einde voor versie 1511

Nu de Creators Update klaar is voor de brede uitrol in enterprise, heeft Microsoft ook het einde van ondersteuning aangegeven voor de eerste Windows 10-update (versie 1511) die dateert van november 2015. Versie 1511 wordt op pensioen gestuurd na 10 oktober, de Patch Tuesday van die maand. Na die datum zullen niet langer security-updates en bug fixes worden uitgerold voor deze versie. Versie 1511 krijgt daarmee uitzonderlijk 23 maanden lang ondersteuning. De normale ondersteuningsperiode die Microsoft heeft bepaald voor zijn Windows 10-versies bedraagt 18 maanden.
 
Voor de Windows 10 Anniversary Update (versie 1607) en de Creators Update (versie 1703) wordt de ondersteuning in principe respectievelijk in maart 2018 en september 2018 stopgezet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business