Apple mag van de FCC 5G-technologie uittesten. Het bedrijf gebruikt hiervoor onder andere een frequentieband die wordt gebruikt om signalen naar de ruimte te sturen.

Advertentie

 
Apple heeft toestemming gekregen van de Federal Communications Commission (FCC) om tests uit te voeren met 5G-technologie. Het bedrijf zal hiervoor gebruik maken van de 28 GHz- en 39 GHz-frequentiebanden. Deze banden werden vorige zomer al door de FCC gereserveerd voor 5G.
 

Nieuwe standaard

5G moet de opvolger van 4G, de huidige standaard, worden en heeft enorm veel potentieel op verschillende vlakken. Het protocol is immers in staat om snelheden tot 20 GB/s mogelijk te maken. Bovendien kan één 5G-antenne tot 200.000 toestellen simultaan connecteren op lage bitrates via narrowband. Aangezien het aantal verbonden toestellen exponentieel stijgt, is met name deze laatste eigenschap erg interessant.
 
Onder andere Google, Facebook, AT&T en Samsung zijn daarom 5G al volop aan het testen. Nu komt ook Apple zich mengen in het nieuwe technologielandschap. Het bedrijf wil 5G-signalen uitsturen vanuit twee vaste plaatsen in Cupertino en Milpitas. De tests die Apple voor ogen heeft, zouden niet langer dan een jaar duren.
 
“Apple wil de prestaties van een mobiele link in directe pad- en multipadomgevingen tussen basisstations in het 5G-spectrum uittesten. Deze tests zullen voor engineeringdata zorgen die relevant is voor de werking van toestellen die gebruiken maken van de toekomstige 5G-netwerken,” schrijft Apple in zijn aanvraag.
 

Ruimte

Apple is niet het enige bedrijf dat 5G al tot in de puntjes wil testen, maar de frequentiebanden die het bedrijf hiervoor gebruikt zijn wel opvallend. De meeste bedrijven gebruiken lagere frequentiebanden om de technologie uit te proberen. Momenteel is er nog geen algemene 5G-standaard, waardoor bedrijven zich met verschillende frequenties bezighouden.
 
Het zou echter ook kunnen dat Apple grotere plannen heeft met zijn 5G-technologie. Met name de 28 GHz-band wordt gebruikt voor transmissies tussen de aarde en de ruimte. Bovendien heeft Apple recent satellietexperten aangenomen. Voorlopig laat Apple nog niet in zijn kaarten kijken en maakt het bedrijf zijn doel voor de 5G-technologie niet bekend.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here