Nieuws

Navigatieapp Waze komt naar Android Auto

Tot voor kort was de populaire gps-app voor taxi's afwezig op het infotainmentsysteem, maar daar komt nu verandering in. Helaas is Android Auto wel nog steeds niet (officieel) beschikbaar in België.

Na een bètaperiode vorige maand zal de navigatieapp Waze beschikbaar zijn op Android Auto, zo meldt Techcrunch. De sociale navigatieapp is in de laatste jaren uitgegroeid tot zowat het populairste gps-systeem (samen met Google Maps) en is door zijn nuttige meldingen vooral onmisbaar voor taxi-bestuurders.

Gestripte versie

Engadget is alvast lovend. Het lijkt erop dat er niet veel is veranderd aan de gebruikersinterface in vergelijking met de smartphone-app. Overbodige elementen zijn weggelaten, maar nuttige functies zoals de melding van een stilstaand voertuig op de snelweg of flitspaal zijn nog aanwezig. Helaas zijn enkele handige snufjes ook verwijderd. Sociale aspecten zoals carpooling en de chat zijn geschrapt, maar vooral het ontbreken van de prijzen van benzine zijn een aderlating.

De app komt waarschijnlijk nog niet naar het CarPlay van Apple. Beschik je dus over een iPhone, dan zal je nog steeds je toestel in een houdertje moeten stoppen.

Waze

Waze is de een van de populairste gps-diensten en is net zoals Google Maps eigendom van de zoekgigant. Voor velen zal Google Maps volstaan, maar voor taxi-bestuurders is Waze geschikter. Naast de informatie die Google al aanbiedt wordt extra data via crowdsourcing aangewend. De community houdt deze app levendig, en ook in België zijn het aantal gebruikers talrijk. Dat zorgt voor een snelle, correcte weergave van files, flitscontroles, ongevallen en nog veel meer. Daarom is Waze ook dé kampioen in het vinden van de snelste route.

Android Auto

In 2015 bracht Google Android Auto uit, een app waarbij mensen hun smartphone met een wagen kunnen koppelen. Vervolgens kunnen zij de taakgerichte interface via hun mobiele apparaat aansturen met spraakopdrachten en het aanraakscherm. Sinds vorig jaar heb je zelfs niet langer een compatibele wagen nodig en kan eenieder met een smartphone van Android Auto genieten: de app kan je ook als stand-alone gebruiken op je smartphone. Door je smartphone in een houder te bevestigen kan je zo gebruik maken van de navigatie- en infotainmentfuncties van Android Auto. Tot de functionaliteiten behoren onder meer de mogelijkheden tot handsfree bellen, volumebeheer en navigatie via Google Maps. Nu voegt Google daar ook de ondersteuning voor Waze aan toe, die velen superieur vinden aan Google’s kaartendienst omwille van zijn sociale toevoegingen.

Helaas is Android Auto nog steeds niet officieel beschikbaar in de Benelux. Wanneer de app naar België komt, is niet duidelijk. Jeuken je vingers om ermee aan de slag te gaan, dan kan je hier de APK downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business