Nieuws

Finale Android O-preview voor ontwikkelaars gaat live

Google lanceert de laatste testversie van Android O voor de finale lancering.

 
Google maakt zich klaar voor de lancering van de nieuwste versie van Android. De vierde en laatste ontwikkelaarspreview van Android O staat intussen live. Wie een Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel, Pixel XL of Pixel C heeft, kan de preview vandaag installeren. Net als altijd is de testversie natuurlijk vooral bedoeld voor Android-ontwikkelaars, zodat zij hun toepassingen kunnen voorbereiden op de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.
 
Android O belooft veel nieuwe functies te krijgen, waaronder de integratie van notificatiebubbels boven hoofdscherm-iconen, slimme tekstselectie, een auto-aanvulfunctie en een picture in picture-modus. Ook Google Play Protect maakt zijn intrede: een extra beveiligingslaag boven op Android.
 
Om zeker te zijn dat je applicatie correct werkt op Android O, is het een goed idee om de wijzigingen in het gedrag van het OS eens te bekijken. Dat kan op deze ontwikkelaarswebsite.
 
De Android O-naam is nog steeds niet bekend, al kan je wel een Octopus terugvinden als easter egg waar doorgaans de referentie naar de naam van het OS staat. Android Octopus zou niet meteen het vaste dessert-stramien volgen dat Google doorgaans volgt met zijn benamingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business