Nieuws

Apple dicht lek waarmee iPhone via wifi kan worden overgenomen

Het lek treft de wifi-chip in de iPhone en wordt als potentieel zeer gevaarlijk bestempeld. Snel updaten is de boodschap.

Apple heeft een nieuwe iOS-update beschikbaar gemaakt. Versie 10.3.3 dicht onder meer een lek waarmee je iPhone via wifi vanop afstand volledig kan worden overgenomen. Snel updaten is dus de boodschap.

Het gaat om de iOS-versie van Broadpwn, een kwetsbaarheid in wifi-chips van Broadcom die zowel in iPhones als in Android-toestellen veel worden gebruikt. Het lek is gevaarlijk als je regelmatig gebruik maakt van publieke wifi-netwerken. Het stelt een hacker in staat om op je smartphone in te breken en vanop afstand code uit te voeren, zonder dat hij je wachtwoord of pincode moet ingeven.

De getroffen wifi-chips behoren tot het typenummer BCM43xx en zijn terug te vinden in alle iPhones van de iPhone 5 tot de nieuwe iPhone 7, alle iPads vanaf de vierde generatie en de zesde generatie iPod Touch.

iOS 10.3.3 adresseert verder ook een aantal problemen met onder meer Contacten, Berichten, Meldingen en Safari. Een volledig overzicht van de bugfixes en patches die de update met zich meebrengt, vind je hier.

Google bracht begin deze maand reeds een veiligheidsupdate uit voor de Androidversie van het lek. Onder meer smartphones van Samsung, HTC, LG en Googles eigen Nexus- en Pixel-reeks zijn getroffen. Als je smartphone over de veiligheidsupdates van juli beschikt, ben je ook op Android veilig. Helaas is dat voor heel wat toestellen nog niet het geval.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business