Nieuws

LinkedIn lanceert vernieuwde app met Windows-integratie

Microsoft herlanceert de LinkedIn-app voor Windows 10, die een sterkere samenwerking tussen platform en besturingssysteem met zich meebrengt.

 
Microsoft komt met een nieuwe LinkedIn-app naar buiten. De technologiereus kocht het jobplatform een half jaar geleden op. De vernieuwde app zal in de loop van de maand in de Windows Store verschijnen.

Geen verrassingen

De LinkedIn-app bevat geen verrassingen op het vlak van functies en is quasi identiek aan de webversie van het platform, maar het kan wel zwaaien met een sterkere integratie in Windows 10. Dit betekent onder andere dat meldingen van LinkedIn in real time in het actiecentrum zullen verschijnen. “Het Windows 10 Actiecentrum zal dienen als je hub voor LinkedIn-updates over jou, je content, en je connecties,” aldus Microsoft. Het programma krijgt ook een interactieve live tegel waardoor je updates te zien kan krijgen in het startmenu.
 
In essentie blijft de LinkedIn-app dus werken zoals gebruikers gewoon zijn, alleen zullen ze sneller meldingen te zien krijgen op Windows. Of dat een goede evolutie is, kan betwist worden. LinkedIn heeft een reputatie om zijn gebruikers te pas en te onpas te bestoken met meldingen, maar Microsoft beklemtoont dat de app “je de volledige controle” geeft over de updates waar je op de hoogte van wil blijven.
 
De app zal tegen het einde van juli voor iedereen beschikbaar zijn via pc en tablet. Windows 10 Mobile gebruikers vallen uit de boot: zij krijgen geen toegang tot de nieuwe app en Microsoft trekt tevens ook de stekker uit de bestaande mobiele app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business