outlook

Microsoft steekt de Outlook-app in een nieuw jasje: gesprekken worden gemakkelijker te volgen, en gebruikers mogen binnenkort ook een slimme zoekfunctie verwachten.

Advertentie

 
Navigeren op de mobiele app van Outlook is sinds deze week eenvoudiger. Microsoft rolt een update uit voor de app op iOS en Android die enkele welgekomen veranderingen aanbrengt aan de maildienst. Het uitpluizen van een langere e-mailconversatie wordt gemakkelijker, net als het beheren van meerdere accounts op de app. Daarnaast stelt Microsoft ook nog een slimme zoekfunctie in het vooruitzicht die gebruikers meteen de data moet aanreiken waar ze naar op zoek zijn.

Beter overzicht

Met verschillende kleine aanpassingen aan de interface moeten gebruikers sneller mee zijn met een lopende thread in hun mailaccount. De Outlook-app zal meer tekst tonen van een bepaald gesprek en de berichten die er deel van uitmaken duidelijker van elkaar scheiden. Klik je op een thread, dan zal Outlook je automatisch naar het oudste ongelezen bericht brengen. Het typen van een antwoord naar iedereen in een thread kan nu ook binnen het gesprek gebeuren met een sneltoets, zodat je tijdens het samenstellen van je bericht de voorgaande opmerkingen nog altijd kan bekijken.
Outlook
Verder heeft het hoofdmenu van Outlook waar je je account(s) en verschillende mappen kan vinden een make-over gekregen. “[Het is] prachtig herontworpen om je supersnel toegang te geven tot al je accounts en tot belangrijke mappen zoals Inbox, Concepten en Groepen,” aldus Microsoft. Een sidebar met snelle links naar accounts, een helpknop en een optiesknop moeten bijdragen aan de algehele gebruiksvriendelijkheid van de app.

Slimmer zoeken

Microsoft geeft ook al meer details over een feature die nog in de testfase zit maar binnenkort zijn intrede zal maken: een intelligente zoekfunctie. Deze zoekoptie zou in het hoofdscherm van de app te vinden zijn en je tijdens het typen al suggesties kunnen doen van veelgebruikte contacten en bestanden. Het zoekvenster zal je ook meteen een overzicht tonen van aankomende afspraken, reizen of postpakketen die onderweg zijn. De zoekfunctie wordt aangestuurd door Microsoft Graph, een platform dat data van verschillende Microsoftdiensten verzameld.
[related_article id=”169704″]
De update zal eerst zijn opwachting maken op iOS voor Outlook.com- en Gmail-profielen. Ondersteuning voor Office 365-accounts volgt nog deze week. Androidgebruikers zullen “in de komende maanden” de veranderingen zien.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.