De Amerikaanse beveiligingsspecialist gaat shoppen in Israël en koopt Fireglass. Dankzij deze software wordt het onmogelijk voor cybercriminelen om malware via webbrowser of e-mail te versturen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
De Amerikaanse cybersecurityspecialist Symentec neemt de Israëlische start-up Fireglass over, zo meldt de internationale tak van ZDnet. Dit bedrijfje vermijdt dat computers geïnfecteerd worden met malware die via e-mail of webbrowsers wordt verstuurd. Daarnaast krijgt Symantec een thuisfront in Israël. Voor welke prijs de overname heeft plaatsgevonden, is niet bekend.
 

Veilig cocon

De Fireglass-software werkt als volgt: telkens wanneer gebruikers een e-mail of webpagina openen, wordt het pakketje eerst geanalyseerd in een beschermde omgeving. Indien blijkt dat de inhoud geïnfecteerd is, dan wordt het pakketje niet verzonden naar de pc van de eindgebruiker. De technologie is vooral handig voor virussen waarvoor nog geen patch bestaat, zogenaamde ‘zero-day-kwetsbaarheden’.
 
Volgens Greg Clarc, ceo van Symantec, kan het hiermee het aantal veiligheidsinbreuken met zeventig procent doen dalen. “Het wordt haast onmogelijk voor cybercriminelen om malware via webbrowsers of e-mail door te sturen. Ten minste, als de Fireglass-software is geïnstalleerd.”
 

Shopping-bui

Het Israëlisch bedrijf bestaat sinds 2014 en werd opgericht door een voormalig topman van Check Point Software Technologies en bestaat vooral uit oudgedienden van het Israëlische leger. Fireglass heeft ongeveer veertig werknemers in dienst. Hoeveel Symantec op tafel moest leggen, is niet bekend.
 
Het is niet de eerste onderneming die Symantec overneemt. Eerder dit jaar nam het Lifelock over voor 2,3 miljard dollar, een Amerikaans bedrijfje dat gespecialiseerd is in identiteitsbescherming. Twee jaar eerder, in 2015, kocht het voor 4,65 miljard dollar Blue Coat, een Amerikaanse leverancier van cloud- en webbeveligingssoftware.