Nieuws

Ericsson lanceert netwerksuite voor IoT

Ericssons nieuwe netwerkdiensten brengen een berg nieuwe functies naar mobiele IoT, inclusief de mogelijkheid om spraak over een IoT-netwerk te sturen.

 
Ericsson lanceert een nieuw aanbod van netwerkservices gericht op het internet der dingen (IoT). De nieuwe producten brengen een heleboel radionetwerkdiensten samen. Ze moeten mobiele operators toelaten om op een efficiënte manier een speciaal IoT-netwerk uit te rollen. Het nieuwe aanbod werkt zowel over de Cat-M1-band als narrowband-IoT-netwerken.
 
De opvallendste toevoeging is echter de mogelijkheid om Voice over LTE (VoLTE) te sturen via het IoT-netwerk. Zo kan je praten met IoT-toestellen via het daartoe bestemde netwerk. Dat is handig bij onder meer alarmsystemen, waarbij iemand uit de centrale meteen contact kan opnemen via bijvoorbeeld een slimme camera.
 
De telecomspecialist kondigt eveneens aan machine learning te integreren in een poging de efficiëntie van zijn netwerken omhoog te krijgen, en op die manier de kost voor providers te doen dalen.
 
Het internet der dingen zal in de toekomst alleen maar aan belang groeien. Als zowat alles een slimme sensor aan boord heeft, dan moet er ook een netwerk zijn waarlangs die sensoren kunnen communiceren. Het ziet er steeds meer naar uit dat het IoT een afzonderlijk deel van het netwerk zal krijgen, vermoedelijk als onderdeel van de 5G-standaard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business