Drie nieuwe tools moeten kleine en middelgrote bedrijven bijstaan in het managen van klantenrelaties en marketing.

Advertentie

 
Microsoft breidt zijn aanbod van tools voor KMO’s uit. De reeds bestaande programma’s Microsoft Bookings en Outlook Customer Manager krijgen gezelschap van Microsoft Connections, Microsoft Listings en Microsoft Invoicing. De softwaregigant uit Redmond introduceerde de nieuwe software in de marge van de Inspire-partnerconferentie in Washington.
 
Microsoft Connections moet je helpen bij het opstellen van marketingcampagnes per mail. De dienst is beschikbaar via een webinterface, op Android en op iOS. De functies die Connections aan boord heeft, zijn niet noodzakelijk baanbrekend: je kan nieuwe campagnes aanmaken, abonnees managen, open rates, click rates, en conversie monitoren. Microsoft mikt op gebruiksvriendelijkheid en zal verschillende templates voorzien om op verder te bouwen, net als eenvoudige systemen waarmee prospecten zich kunnen in- en uitschrijven op je mailinglijst. De suite is gericht op bedrijven die al gebruik maken van Office 365 en op een eenvoudige manier willen starten met email-marketing.
 
Waar Microsoft Invoicing voor dient, kan je misschien wel raden. De facturatietool zal samenwerken met PayPal wat het eenvoudiger moet maken voor KMO’s om met kredietkaarten om te gaan. De QuickBooks-connector laat je toe om Invoicing meteen aan je accounting-software te koppelen.
 
Microsoft Listing tot slot geeft je de mogelijkheid je vinger aan de pols te houden bij het online-leven van je bedrijf. De tools tonen je in één oogopslag hoe je bedrijf het doet op de voornaamste sociale netwerken, hoeveel pageviews zoekmachines als Google opleveren, en wat voor reviews er over je producten of diensten verschijnen.
 

Via Techcrunch

 
Microsoft vindt niets nieuws uit met de drie nieuwe tools. Hun meest aantrekkelijke verkoopspunt is dat ze van Microsoft zijn. Wie al deels is ingetekend op Microsofts ecosysteem, hoeft nu niet meer op zoek te gaan naar andere partners om aan bovenstaande noden te voldoen. Dat is handig voor een bedrijf, maar natuurlijk ook voor Microsoft dat maar al te graag heeft dat je het ecosysteem niet verlaat. De nieuwe tools zijn beschikbaar via het Office 365 First Release-kanaal voor vroege toegang tot nieuwe diensten. Wanneer de software officieel voor iedereen te krijgen is, weten we nog niet.
 
 
//www.smartbiz.be/nieuws/171413/microsoft-365-windows-10-en-office-365-een-pakket/

Advertentie