Microsoft stopt Windows en Office in eenzelfde verpakking onder de noemer Microsoft 365, waarmee partners een éénvormig pakket kunnen bieden aan bedrijven.

Advertentie

 
Microsoft introduceert Microsoft 365. Op de Insipre-partnerconferentie in Washington pakt de softwarereus uit met het overkoepelende aanbod, dat zowel Windows 10 als Office 365 bevat. De bundeling is logisch: Office 365 is een gekend Software as a Service-aanbod, maar Windows 10 is dankzij Microsofts nieuwe visie eveneens een dienst waarop bedrijven intekenen, voorzien van constante updates.
 
Microsoft 365 verschijnt in eerste instantie in twee smaakjes: Enterprise en Business. De Enterprise-versie is meteen beschikbaar vanaf één augustus, de Business-editie verschijnt als preview op 2 augustus en komt pas op een niet nader genoemde datum in de herfst van dit jaar beschikbaar.
 
Microsoft 365 Business kost 20 dollar per gebruiker per maand en is gericht op KMO’s met tot 300 gebruikers. In het pakket vind je onder andere Windows 10, Office, 1 TB aan Onedrive-opslag, Microsofts Databeschermingssysteem en Cyberthread-beveiliging, email en agenda, en een centrale console om het hele aanbod te beheersen.
 
Microsoft 365 Enterprise heeft een flexibelere prijsstructuur die afhankelijk is van het plan dat je kiest (E3 of E5) en verschillende andere factoren. Lees: vraag zelf een offerte. De Enterprise-variant heeft alles wat de Business-editie heeft, plus enkele extra’s. Onder de Microsoft 365 Enterprise E3-vlag krijg je onder andere het sociale netwerk Yammer, Advanced Thread Analytics, Azure Active Directory, Credential Guard, Intune en de Analyticstool Delve.
 
Het E5-aanbod is nog uitgebreider en bevat de volledige Advanced Thread Protection-suite voor Windows, het Advanced Security Management voor Office 365, Power BI Pro en meer. Met Het Microsoft 365 Enterprise E5-aanbod haal je met andere woorden zowat alles in huis dat Microsoft te bieden heeft op het vlak van productiviteit en workplace.
 
Nieuw is geen van de dingen: Microsoft 365 is uiteindelijk niets meer dan een verzameling van bestaande producten en diensten in een nieuw jasje. Het aanbod legt meer focus op het service-verhaal waarin Microsoft zijn diensten kadert. Bovendien kan het de partners van Microsoft een centje extra opleveren: “Microsoft 365 belichaamt een kans om grotere deals te sluiten, het aanbod te differentiëren en de inkomsten van managed services te vergroten”, aldus Microsoft zelf.
 
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/170906/beveiliging-en-microsoft-een-kwestie-van-dna/

Advertentie