Grote Telenet-netwerf komt naar Brussel

Telenet begint aan de grote update van zijn kabelnetwerk in Brussel. Tegen 2019 moeten de werken over heel België klaar zijn.

 
De Grote Netwerf komt naar Brussel. Telenet is sinds 2014 bezig met een upgrade van zijn ganse kabelnetwerk. De capaciteit van het netwerk gaat omhoog van 600 MHz naar 1,2 GHz, wat concreet betekent dat klanten in de toekomst kunnen surfen vaan 1 gigabit per seconde. Vandaag ligt de topsnelheid van een internetverbinding via de kabel op 200 megabit.
 
Al drie jaar lang verbetert Telenet regio per regio zijn infrastructuur in Vlaanderen. Twee jaar voor de geplande einddatum is ook Brussel aan de beurt. De werken starten in Schaarbeek en komen vervolgens naar de andere Brusselse gemeenten. In 2019 moet alles klaar zijn.
 
Telenet klanten in een regio waar de provider werken uitvoert, worden vooraf gewaarschuwd. Doorgaans probeert Telenet de werken tijdens de kantooruren uit te voeren, zodat thuisgebruikers zo weinig mogelijk hinder ondervinden. Zakelijke klanten moeten rekening houden met sporadische onderbrekingen van hun verbinding gedurende ongeveer een week. Doorgaans valt de verbinding minstens één dag vrijwel helemaal weg.
 
De Mechelse provider zal ook in het pas overgenomen SFR-netwerk investeren, al is het nog niet duidelijk in welke mate. Vermoedelijk zal Telenet op termijn iedereen dezelfde gigabit-snelheden willen geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business