Nieuws

Xerox verkoopt Frans AI-onderzoekscentrum aan Koreanen

Het Koreaanse Naver neemt het R&D-centrum van Xerox in het Franse Grenoble over. De activiteiten in het centrum pasten niet meer in de strategie van de printergigant.

 
Het Franse R&D-centrum van Xerox komt in handen van Naver. Xerox doet het onderzoekscentrum van de hand omdat het naar eigen zeggen niet meer past in de strategie van het bedrijf. De focus van het centrum ligt op onderzoek naar kunstmatige intelligentie ten dienste van business proces outsorcing. Die bedrijfstak is intussen afgesplitst van Xerox en bestaat verder als een onafhankelijk bedrijf, waardoor de activiteiten niet meer aansloten bij de toekomstplannen van het afgeslankte Xerox.
 
Naver is een Koreaanse concurrent van Google. Het bedrijf baat in die hoedanigheid niet alleen een zoekmachine uit, maar doet ook onderzoek naar AI, autonome wagens en natural language processing. Bovendien wil Naver al een tijdje zijn positie in Europa versterken. De 80 werknemers van de R&D-instelling nabij Grenoble worden allemaal werknemers van Naver.
 
Xerox blijft wel inzetten op eigen onderzoek met twee andere onderzoeksinstellingen. De bestaande patenten blijven eveneens eigendom van het printerbedrijf, dat daarvoor licentieovereenkomsten afsluit met Naver. De Franse overheid keurde de overname al goed. In het derde kwartaal van dit jaar moet alles rond zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business