Nieuws

Windows 10-broncode gelekt

Een deel van de Windows 10-broncode is online verschenen. Onder andere de Windows 10 Creators Update en een deel van Windows 10 voor ARM kan je tussen de bestanden terugvinden.

Een deel van de Windows 10-broncode kan je online terugvinden. Bestanden over USB, opslag en wifidrivers in Windows 10 werden gepost op Beta Archive, een website waarop voornamelijk Windows- en Apple-bèta’s staan. In totaal werd er 1,2 GB aan Windows 10-code op het forum geplaatst.

Broncode

Microsoft bevestigt aan The Verge dat de gelekte bestanden daadwerkelijk delen van de broncode van Windows 10 bevat. Meer specifiek gaat het om bestanden van het Windows 10 Mobile Adaption Kit, een stuk van de Windows 10 Creators Update en een portie van Windows 10 voor ARM. Ook kan je in de gelekte bestanden delen terugvinden van het Shared Source-initiatief van Microsoft. Deze files worden gedeeld met partners van Microsoft en overheden.

Beta Archive heeft de bestanden ondertussen offline gehaald. “We hebben de bestanden verwijderd van onze FTP tot we de files verder hebben bekeken. We hebben momenteel geen plannen om de bestanden weer online te plaatsen tot we de inhoud ervan volledig hebben nagekeken en we hebben geoordeeld dat de bestanden aan onze voorwaarden voldoen,” schrijft Beta Archive in een post.

Hack

De gelekte bestanden komen kort nadat twee twintigers in het Verenigd Koninkrijk werden opgepakt omdat ze zonder toestemming toegang tot het netwerk van Microsoft hadden verkregen. De mannen zouden hun misdrijven tussen januari en maart hebben gepleegd, waarna op 24 maart vertrouwelijke Windows 10-builds op Beta Archive verschenen. De website beweert echter dat de recent gelekte bestanden niets te maken hebben met de aanhouding van de Britten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business