Zowat iedere Belg stelt dat hij zich ongerust maakt om zijn veiligheid, maar de meest verbreide angsten concentreren zich op onzichtbare misdaden. Dat is de conclusie van een rapport van Unisys.

Google is binnen de Amerikaanse advertentiemarkt nog steeds de onbetwiste nummer één. Toch zit Amazon hen op de hielen.

Advertentie

 Volgens het marktonderzoeksbureau eMarketer blijft Google nog steeds de onbetwiste nummer één op de Amerikaanse online advertentiemarkt. Amazon zit hen echter op de hielen. De gegevens van eMarketer tonen aan dat de Amerikaanse online advertentiemarkt dit jaar nog zal aangroeien met 18 procent. Het aandeel van Google is goed voor zo’n 73,1 procent van die markt. Toch schat eMarketer dat dat aandeel tegen 2021 zou slinken tot 70,5 procent.  

Google krijgt naast die zorgwekkende marktvoorspelling ook te kampen met een gerechtelijk onderzoek. De internetgigant wordt er namelijk van beschuldigd zijn hegemonie op zodanige wijze te misbruiken dat het de antitrustwetten schendt. 

De gegevens tonen ook aan dat Amazon nu 12,9 procent van de markt in handen heeft. Amazon stak in 2018 Microsoft de loef af en bemachtigde de tweede plaats op de advertentiemarkt