De laatste nieuwe versie van Office verschijnt vandaag in de Windows Store. Het bewijst de kracht van Microsofts ‘Project Centennial’.

Advertentie

 
Microsoft laat vandaag zijn nieuwste Office-versie los op de wereld. Het doet dat voor het eerst via de Windows Store. Deze nieuwe manier zorgt voor een nieuw en vereenvoudigd proces om Office aan te schaffen, te downloaden en up-to-date te houden. De intrede van Office in de Store bewijst het succes van de ‘Centennial Bridge’ die ontwikkelaars toestaat om Win32-apps makkelijk in de Store te zetten.
 
De komst van de nieuwe Office versie werd gisteren al bekend via een ondersteuningsartikel dat zijn weg te vroeg vond naar de hulppagina’s van Microsoft. Het artikel stelt dat de nieuwe versie “de Office [is] die je kent en vertrouwt, geleverd op een nieuwe manier in de Windows Store.” De versie die eerst online verschijnt, is echter een ‘preview’.
 
Die versie zal beschikbaar zijn voor iedereen met een Office 365 Personal-abonnement, ook zij die net een Surface Laptop aanschaften, waarbij ze zo’n abonnement een jaar gratis krijgen. Daarnaast krijgen ook gebruikers met Home, For Education Plus en Education E5 toegang tot de previews. Gebruikers met Business-abonnementen wordt aangeraden om te upgraden van Windows 10 S naar Pro, aangezien de Business-edities nog niet ondersteund worden.
 
Ne de previewperiode zal de nieuwe Office evenwel beschikbaar zijn op elk mogelijk Windows-toestel. Gebruikers die Windows 10 S gebruiken, zullen bepaalde add-ins niet kunnen gebruiken en hun OneNote-versie zal niet die van 2016 zijn, maar de Universal Windows Platform-versie. De mobiele versie, zeg maar.