De Europese blockchaingigant zet volledig in op kunstmatige intelligentie.  

Advertentie

 

 De Europese blockchaingigant Bitfury heeft recent een AI-departement opgericht, dit nadat het bedrijf recent nog op 1 miljard dollar werd geschat. Het AI-departement zal naast Bitfury’s bestaande blockchainplatform bestaan, en blijft onderdeel van het bedrijf. Bitfury is een van de weinige bedrijven ter wereld met een schatting van meer dan een miljard dollar. Onder andere Coinbase en het Chinese Bitmain horen ook tot die gelukkigen. 

Valery Vavilov, CEO en mede-oprichter van Bitfury, zegt dat ze tot die beslissing werden gedreven door de nood om waarde te halen uit de vele data die ze ter hunner beschikking hebben. “Data is de nieuwe olie”, zegt Vavilov. “We hebben zoveel data ter beschikking, maar slecht 2 procent daarvan hebben we geanalyseerd, 98 procent van die data ligt er maar te verkommeren.” De data ijn uiteraard goed beveiligd aan de hand van blockchain. Dat bevestigt ook Vasilov. “We moeten onze gegevens kunnen vertrouwen, dus schakelen we uiteraard blockchain in.”  

Vavilov meldt dat het AI-departement van Bitfury nog steeds in “onderzoeksmodus” is. Tegen het begin van 2020 zou Vavilov meer informatie hebben over het aaanbod AI-producten dat het bedrijf aanbiedt. 

Advertentie