Nieuws

Western Digital verhoogt zijn bod op Toshiba's chipafdeling

Toshiba doet zijn chipafdeling van de hand. Om kans te maken op de afdeling verhoogt Western Digital zijn bod.

Western Digital heeft zijn bod verhoogd naar meer dan 18 miljard dollar, oftewel 2 biljoen yen, voor de chipafdeling van Toshiba. Hiermee neemt het Amerikaanse bedrijf het op tegen Broadcom, die eerder al 2,2 biljoen yen bood. Donderdag laat Toshiba weten welk bod het aanneemt, zo weet Reuters.
 

Faillissement

Toshiba werd gedwongen zijn chipafdeling te koop aan te bieden, nadat het Westinghouse Electric failliet liet verklaren. Deze specialist van nucleaire energie heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten en is eigendom van de Japanse conglomeraat. Nadat de kosten voor vier reactoren die in de V.S. gebouwd worden hoger opliepen dan verwacht, zat er voor Toshiba niets anders op dan het faillissement van Westinghouse aan te vragen. Het bedrijf hoopt de kosten goed te maken door zijn chipafdeling van de hand te doen.
 

Concurrentie

Western Digital en Toshiba leven op gespannen voet met elkaar sinds het Japanse bedrijf zijn chipunit te koop aanbood. De firma’s gebruiken gezamenlijk een Japanse fabriek voor flash-geheugenchips. Western Digital vindt dat Toshiba zijn joint-venturecontracten niet nakomt door ook het bod van andere bedrijven te bekijken.
 
Toshiba heeft op zijn beurt echter schrik voor klachten over mededingingsrecht van China en andere landen. Western Digital is immers de derde grootste NAND-fabrikant en moet enkel Samsung en Toshiba voor zich dulden. Deze cijfers zullen drastisch veranderen indien Western Digital de chipafdeling van het Japanse bedrijf onder zijn vleugels neemt.
 
Om de zorgen van Toshiba van de baan te helpen, biedt Western Digital aan om een debt purchase uit te voeren. Het bedrijf verhoogde bovendien zijn bod en wil 39 miljard dollar investeren in de research en development van Toshiba. Indien de Japanse firma dit aanbod aanneemt, trekt Western Digital zijn aanklacht terug.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business