Nieuws

Merkel wil internationale regels voor het internet

De Duitse bondskanselier verklaarde in een speech dat "de digitale wereld" nood heeft aan internationale regulering zoals de financiële markten.

 
Duitse bondskanselier Angela Merkel pleit voor internationele wetgeving voor het internet en internetbedrijven. Dat liet de politica weten tijdens een toespraak in Mexico City. Volgens Merkel heeft de digitale wereld nood aan regulering zoals die bestaat voor de financiële markten onder de G20 en voor handel onder de Wereldhandelsorganisatie, zo rapporteert Reuters.
 
Merkel vestigde tijdens haar speech de aandacht op de belangrijke veiligheidsissues van de verbonden wereld, die voortvloeien uit het feit dat er geen gedeelde standaarden zijn over alle landen heen. “Anders zou er een provider kunnen opduiken […] die een eiland is, van waaruit dingen gedaan zouden kunnen worden gerelateerd met security, die een heel systeem zouden kunnen vernietigen. We staan nog maar aan het begin van de vraag hoe we daar met regels mee kunnen omgaan,” verklaarde Merkel voor haar publiek, geflankeerd door Mexicaans president Enrique Pena Nieto.
[related_article id=”170578″] De Duitse bondskanselier schuift de G20, de verzameling van de 20 grootste economieën in de wereld, naar voren als organisatie om een internationaal geldende regelgeving uit te werken. Merkel liet weten dat ze het Duitse voorzitterschap van de G20 zou gebruiken om een concreet plan te ontwikkelen rond digitaal beleid, tijdens de volgende top in juli. Ze verwees daarbij naar een eerder akkoord tussen de G20-landen om cyberaanvallen op het banksysteem te bestrijden.
 
Angela Merkel legde afgelopen weekend een staatsbezoek af in Mexico, een reis waarbij ze onder andere ook kritiek uitsprak over de intentie van Amerikaanse president Donald Trump om een muur te bouwen op de grens met het land.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business