Het welles-nietesspelletje tussen beide kemphanen wordt beslecht bij de Europese Commissie.

Advertentie

 
Kaspersky heeft een klacht ingediend tegen Microsoft bij de Europese Commissie, dat meldt DataNews. Daarnaast werd eveneens klacht ingediend bij de Duitse mededingingsautoriteit. Kaspersky dreigde al sinds oktober vorig jaar dat het klacht zou indienen, maar stelde dat telkens uit. In april klonk het nog dat beide partijen met elkaar om de tafel zaten om hun geschillen uit te praten, maar dat draaide klaarblijkelijk op niets uit.
 
De Russische antivirusspecialist verwijt Microsoft dat het zijn macht over het Windows-besturingssysteem gebruikt om Windows Defender ongeoorloofde voordelen te geven ten opzichten van concurrenten. De Defender valt namelijk nooit helemaal uit te schakelen, waardoor de alternatieven van onder meer Kaspersky benadeeld zouden zijn. Sinds Windows 10 is de Defender immers een antivirusoplossing in eigen recht.
 
Kaspersky diende eerder al klacht in bij de Russische mededingingsautoriteit. Met deze nieuwe stap zal Europa zich moeten uitspreken over de positie die Microsoft bekleedt. Het is nog afwachten wanneer deze zaak wordt behandeld. Microsoft heeft voorlopig nog niet gereageerd.

Advertentie