Apple voegt een hoop extra kracht toe aan zijn nieuwe iMac Pro. Dankzij een processor met 18 cores en de nieuwe Radeon Pro Vega-GPU heeft de all-in-one-pc 22 teraflops aan rekenkracht.

Advertentie

 
Apple heeft een upgrade aan zijn iMac Pro-lijn aangekondigd. Je kan de nieuwe all-in-one-pc kopen met een Intel Xeon-processor met maar liefst 18 cores, waardoor de computer 22 teraflops aan rekenkracht krijgt. De iMac Pro is ideaal voor professionals die zich met machine learning, virtual reality en 3D-rendering bezighouden.
 
De iMac Pro komt met een 27-inch Retina 5K-scherm, hetzelfde display dat je op de bestaande 5K-iMac terugvindt. Binnenin het toestel vind je een Xeon-processor terug met maximum 18 rekenkernen, waardoor je 22 teraflops aan rekenkracht krijgt. Deze krachtige processor wordt bijgestaan door de nieuwe Radeon Pro Vega-GPU. Deze grafische kaart heeft tot 16 GB HBM2-geheugen, waardoor de GPU een gegevenssnelheid van maar liefst 400 GB/s haalt.
 
Om tot deze krachtige machine te komen, heeft Apple zijn iMac Pro helemaal opnieuw ontworpen. Voornamelijk de thermische architectuur heeft een gedaanteverandering ondergaan. Apple voegt twee ventilatoren, een grote koelplaat en extra ventilatie toe aan zijn toestel. Hierdoor heeft de iMac 80 procent meer thermisch vermogen, waardoor Apple uitzonderlijk veel kracht in een elegante behuizing krijgt.
 
De nieuwe iMac Pro heeft drie USB-C-poorten, vier Thunderbolt 3-poorten en een 10 Gb-ethernetpoort. Dankzij de vier Thunderbolt-poorten kan je twee 5K-schermen aansluiten, waardoor je in totaal over maar liefst 44 miljoen pixels beschikt. De computer heeft verder ruimte voor een 4 TB-SSD en kan je voorzien van 128 GB ECC-geheugen.
 
Apple rolt zijn nieuwe iMac Pro eind dit jaar uit. Het toestel kost minstens 4.999 dollar.

Advertentie