Google Chrome zal vanaf volgend jaar bepaalde advertenties automatisch blokkeren. Zo wilt het het gebruik van volledige adblockers aan banden leggen.

BNP Paribas Fortis en zijn dochterbanken waren de eersten om Apple Pay te ondersteunen in België. Nu gaan ze nog een stapje verder en ondersteunen ze ook betalingen via Fitbit en Garmin. 

Advertentie

Google Pay en Apple Pay zijn lang niet de enige spelers op het gebied van contactloze betalingen. Garmin en Fitbit, twee grote spelers op de markt van activity trackers, hebben namelijk ook hun eigen betaaldienst. Die diensten heten respectievelijk Fitbit Pay en Garmin Pay. Heb je een activity tracker met NFC-chip, dan kan je vanaf nu dus betalen door je pols tegen de betaalterminal te houden.

De bank heeft twee nieuwe infopagina’s geïntroduceerd die gebruikers begeleiden bij het instellen van de betaaldiensten, eentje voor Fitbit Pay en eentje voor Garmin Pay. Net zoals bij Apple Pay, zijn de nieuwe diensten ook compatibel met dochterbanken Hello Bank en Fintro.

Via de apps van de activity trackers kunnen de betaaldiensten worden gekoppeld aan Maestro, Mastercard of visa. Wanneer de gebruiker vervolgens een betaling wil doen, dient hij een pincode in te geven. Die pincode geldt enkel voor de eerste betaling, want als je de activity tracker gewoon blijft dragen, dan hoef je pas na ten vroegste 24 uur opnieuw je pincode in te geven.

 

Advertentie