AMD versterkt datacenter business met nieuwe Epyc-serverfamilie

AMD lanceert deze zijn Epyc-serverchips. Hiermee hoopt het bedrijf positie in de datacenterbranche te verbeteren.

 
Op ComputeX licht AMD een tipje van de sluier over zijn plannen voor de komende maanden. Zo wil het bedrijf zijn Epyc-serverchips al op 20 juni lanceren en zijn Vega-GPU’s voor grafische professional op 27 juni uitrollen. Consumenten moeten nog even wachten alvorens ze hun handen kunnen leggen op videokaarten met de nieuwe Vega-architectuur.
 

Epyc-serverfamilie

AMD maakt gebruik van Multi-chip module (MCM) voor zijn Epyc-serverchips. Hierdoor kan de chiparchitect kosten besparen en meer winst maken op zijn CPU’s. Het bedrijf hoeft immers niet langer perfecte 32-core microprocessors te creëren in één die. In plaats daarvan kan AMD vier acht-corechips met elkaar verbinden via MCM, wat een stuk eenvoudiger is.
 
Met behulp van de Epyc-serverfamilie wil AMD zijn positie in de datacentermarkt verbeteren. Het bedrijf spreekt over tien procent marktaandeel dat het over de komende jaren wil vergaren. Ter vergelijking: Intel verdiende in 2016 maar liefst 17,2 miljard dollar in deze branche. Indien AMD 5 procent van de markt – de helft van zijn uiteindelijke doel- voor zijn rekening kan nemen, verdient het al 215 miljoen dollar per kwartaal.
 

Vega Frontier Edition

Op 27 juni lanceert AMD de Vega Frontier Edition, welke voor grafische professionals is bedoeld. De videokaart maakt gebruik van High Bandwidth Memory 2 (HBM), wat voor een verdubbeling in transfersnelheid zorgt ten opzichte van HBM. HBM 2 heeft wel als belangrijk nadeel dat het nog erg nieuw is, waardoor er waarschijnlijk maar weinig kaarten zullen komen die gebruik maken van de Vega-GPU van AMD.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business