Antwerpen

Met de opening van een volledig gerenoveerde locatie speciaal voor start-ups hoopt Antwerpen meer digitale ondernemers aan te trekken.

Advertentie

 
Zes start-ups en een accelerator mogen de komende drie jaar gebruik maken van de kantoren in de StartupVillage te Antwerpen. Ze komen terecht in een volledig gerenoveerd pand aan de Lange Gasthuisstraat. Burgemeester Bart De Wever verklaarde de locatie gisteren officieel voor geopend.

Magneet

Antwerpen profileerde zich de afgelopen weken sterk als trekpleister voor start-ups. Er was de tweede editie van de Antwerp Startup Fair, en nu is er dus ook de StartupVillage. Het pand biedt jonge digitale starters de mogelijkheid om te groeien. “We willen een magneet zijn voor digitale en technologische innovatie,” zo verklaarde De Wever tijdens de inwijding van het gebouw.
 
De zes start-ups die er nu intrekken hebben een strenge selectieprocedure doorlopen. Het gaat concreet over PlayPass, Datylon, POM, Senso2Me, SurveyAnyPlace en EyeSee. “Door hen een structuur te geven waarin ze toegang hebben tot de juiste adviezen, technologie en beslissingsnemers kunnen ze sneller stappen zetten in hun groei. De uitbouw van zo’n servicestructuur als StartupVillage biedt de basis van een echt scale-upsysteem,” stelt Jürgen Ingels, voorzitter van het selectiecomité. De start-ups worden in het gebouw aan de Lange Gasthuisstraat vervoegd door Netwerk Ondernemen, een accelerator die hen zal ondersteunen in hun ontwikkeling.

Diversiteit

De technologie waar de zes start-ups zich op toeleggen is erg divers en beslaat zowel B2B- als B2C-toepassingen. Senso2Me werkt bijvoorbeeld aan een app die sensortechnologie zal inzetten om langer thuiswonen door zorgbehoevenden gemakkelijker moet maken, terwijl EyeSee sleutelt aan eye-trackingsoftware om advertenties te verbeteren. De start-ups hebben elk een contract van drie jaar gekregen om in de StartupVillage hun bedrijf uit te bouwen.

Advertentie