De populaire reisapplicatie Airbnb breidt zijn diensten verder uit en heeft nu HotelTonight opgekocht. Het aankoopbedrag blijft weliswaar onbekend.

Advertentie

De app Airbnb heeft ook hier redelijk wat naambekendheid en populariteit verworven. Met de app kan je makkelijk zoeken naar overnachtingsmogelijkheden in andermans woning. Vooral de lage prijs van de overnachtingen maakt de app heel aantrekkelijk voor mensen met een beperkt reisbudget. Vorig jaar voegde het bedrijf hier nog Airbnb Plus aan toe waarmee het ook boetiekhotels en traditionele bed & breakfasts in zijn aanbod opnam. Het breidt nu zijn aanbod nog verder uit door de overname van HotelTonight.

Als je de zaken van Airbnb van het afgelopen jaar van dichterbij bekijkt, is dit een logische zet. Sinds de toevoeging van Airbnb Plus, met onder andere schoonmaakdiensten en optionele tours, en hotels heeft het bedrijf een verdriedubbeling van hotelboekingen gezien in 2018. En het toeval wil dat HotelTonight een app is waarmee mensen last-minute nog een hotel kunnen boeken aan een schappelijk prijsje.

De prijs die aan deze overname hangt is echter onbekend. We weten daarentegen wel de totale waarde van beide bedrijven: voor Airbnb is dit geschat op 31 miljard dollar en voor HotelTonight is dit 450 miljoen dollar.

Wat betreft de werking van de HotelTonight-app zou alles hetzelfde moeten blijven. De functionaliteiten van de app zullen hoogstwaarschijnlijk ook geïntegreerd worden in het Airbnb Plus platform.

Advertentie