Coolblue is er misschien wat laat bij met zijn omzetcijfers van 2018, maar het resultaat mag er zijn. Het bedrijf draaide een ongekend hoge miljardenomzet.

Advertentie

Vandaag heeft Coolblue zijn Yearbook openbaar gemaakt, waarin samengevat staat wat het bedrijf heeft verwezenlijkt in 2018. Vooral de jaaromzet in Nederland springt hier in het oog, aangezien dit voor het eerst net boven één miljard euro uitkomt. Ook de andere cijfers zijn enorm positief. Onderstaande afbeelding geeft een kort overzicht van de evoluties ten opzichte van 2017.

 

Naast de stijging van 30 naar 33 Thomassen die in dienst zijn, is de totale omzet van 1,2 naar 1,35 miljard euro gestegen, waarbij de omzet in Nederland voor het eerst boven één miljard komt. De netto winst ziet ook een mooie stijging van 9,1 miljoen euro naar 12,1 miljoen euro. Coolblue voegt ook zijn nieuwe leveringsdienst met bakfietsen toe aan het overzicht. Deze Belgische vloot bestaat momenteel uit 35 fietsen en in Antwerpen zou al 60% van de pakjes geleverd worden via CoolblueFietst.  Daarnaast is de toevoeging van een derde taal, namelijk Engels, op de website en app ook verantwoordelijk voor de groei.

Met deze mooie cijfers kan Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue, dan ook positief vooruitblikken: “Ik ben trots op onze resultaten en ook positief over 2019. Energiepositief, want dit jaar levert ons nieuwe zonnedak genoeg energie voor ons magazijn, voor al onze winkels en zelfs alle fietsen van CoolblueFietst. We gaan dit jaar dan ook nog meer klanten blij maken en meer dan 1 miljoen keer bij klanten aan de deur komen met onze eigen bezorgers – met de camion of op de fiets.”

Advertentie

1 REACTIE

Comments are closed.