Colruyt wil weten of je boodschappen inspreken efficiënt kan zijn en heeft daarom deze test opgestart. Maar waar blijft die Vlaamse Google Assistent?

Advertentie

Testklanten van de bekende winkelketen Colruyt kunnen binnenkort als eerste hun boodschappenlijstjes inspreken. Op die manier wil het onderzoeken of spraaktechnologie een efficiënt hulpmiddel kan zijn om boodschappen voor te bereiden.

De testers zullen hun boodschappen kunnen inspreken op eender welk toestel met Google Assistent. Daarna zullen de boodschappen worden opgeslagen in de MyColruyt-app en de website van Colruyt. Momenteel is er echter geen Belgische versie van de digitale assistent beschikbaar, dus wordt er voorlopig gebruik gemaakt van de versie uit Nederland en Frankrijk. Colruyt voegt hieraan toe dat er wel een Belgische versie in de maak is en dat het dan ook de bedoeling is om daarop over te schakelen eens die gelanceerd wordt.

In de praktijk zullen testers bijvoorbeeld “water” kunnen toevoegen aan hun boodschappenlijstje. Op basis van de vroegere aankopen van die klant zal de app dan een specifiek product aanbevelen zoals een fles van 1,5 liter van het huismerk Boni. Het lijstje zelf kan simpelweg afgevinkt worden in de winkel of doorgestuurd worden naar Collect&Go.

Colruyt doet tot slot nog een oproep om deel te nemen aan de test. Dit kan je eenvoudig doen via het inschrijvingsformulier op de website. De test zelf zal vier weken lang duren, waarna de verzamelde gegevens gebruikt worden om verbeteringen aan te brengen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here