Tesla begon eerder dit jaar de verkoop van verschillende Tesla-producten in zijn eigen webwinkel. Een lancering op Amazon lijkt nabij; al mag je behoorlijk diep in de buidel tasten om de nieuwe accessoires aan te schaffen.

Advertentie

Elon Musk, CEO van Tesla, staat erom bekend niet bang te zijn om wat nieuwe dingen uit te proberen. Zo begon Tesla eerder dit jaar met het verkopen van een surfplank. Goedkoop was het niet, voor 1.500 dollar was je eigenaar van de surfplank. Niet veel later maakte Boring Company, Elon Musks bedrijf om ondergrondse tunnels te boren, een vlammenwerper beschikbaar in de Verenigde Staten. Inmiddels zijn we bij een nieuw project van Tesla toegekomen, een Amazon-webwinkel vol met accessoires van Tesla. Het bedrijf wil niet alleen dat je met een Tesla rijdt, maar ook dat je gehele huis in Tesla-sferen verpakt zit. Diegenen die accessoires van het merk willen aanschaffen, mogen diep in de buidel tasten; de autofabrikant rekent op klanten die zonder problemen een Model 3 uit de showroom komen ophalen…

Op zijn eigen website verkoopt Tesla al langer accessoires zoals draadloze opladers, powerbanks, en zelfs ‘Superchargers’ voor op de desktop. Daarnaast verkoopt Tesla al voor langere tijd een Model S met een elektrische motor voor kinderen om mee rond te rijden. Naast technologische producten heeft de Amerikaanse autofabrikant al langer een hoop kledingstukken – van jassen tot aan truien, vesten en zelfs mutsen – in de verkoop. De fabrikant zou op dinsdag voor korte tijd zijn eigen webwinkel hebben gehad op Amazon, zo berichtte Electrek. Vooralsnog lijkt het erop dat het niet de bedoeling was dat de webwinkel online is gegaan, op het moment van schrijven is de winkel dan ook (tijdelijk) offline. Mogelijk is Tesla nog bezig met het toevoegen van producten aan de webwinkel. Voordat de webwinkel offline is gegaan, was het aanbod namelijk zeer beperkt, zo schrijven The Verge en TechCrunch.

Slechts drie productgroepen

Het assortiment zou beperkt zijn geweest tot hoesjes voor de iPhone 8 en X, verder zouden er veel truien en 18:1 schaalmodellen van zijn auto’s beschikbaar zijn geweest. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de webwinkel weer terugkomt. Dat er een webwinkel van het bedrijf op Amazon aan zit te komen, is echter wel zo goed als bevestigd. Daarmee zet Amazon ook een stapje dichterbij samenwerkingen met de automotive sector. Eerder werd al bekend dat Amazon ook aanwezig wil zijn in de industrie met zijn Alexa-assistent. Momenteel zijn Google en Apple nog de grootste spelers, gezien de twee bedrijven een eigen platform hebben voor in de auto: Android Auto en Apple Carplay. Om terug te komen bij Tesla, het is voor Elon Musk een manier om het bedrijf winstgevender te maken. Amazon kan daarbij een helpende hand zijn, gezien veel consumenten in de Verenigde Staten juist via Amazon hun spullen aanschaffen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here