Bij Lidl vind je soms de gekste producten tegen een enorm lage prijs. In Duitsland doet Lidl hier nog een schepje bovenop met het leasen van Fiat 500’s.

Advertentie

Het lijkt bijna op een 1-aprilgrap, maar dat is het absoluut niet. In Duitsland is het nu mogelijk om via winkelketen Lidl een leasewagen te verkrijgen. Een klassenbak krijg je weliswaar niet, het gaat hier om leasecontracten voor de Fiat 500.

Die contracten duren tussen de twee en vier jaar en hebben een beginprijs van 89 euro per maand. Er is ook de optie voor een totaalpakket van 165 euro per maand waar ook onderhoud, een uitgebreide verzekering en winterbanden in opgenomen zijn. Hier komt nog bij dat het slechts gaat om een aanbod van duizend wagens en dat de contracten alleen online afgesloten kunnen worden.

Lidl is niet alleen aan dit project begonnen, maar is hiervoor de samenwerking aangegaan met de Berlijnse startup Vehiculum, die zich specialiseert in de online leasing van wagens. Lidl zelf zegt hier de toekomst van de autohandel in handen te hebben. Binnen een paar klikken zou je de Fiat 500 van jou moeten zijn.

Wat eruitziet als een onverwachte zet van Lidl, is in feite een plan waarover goed is nagedacht. Zo licht de winkelketen toe dat digitalisering het koopgedrag bij consumenten heeft veranderd, ook bij de aankoop van een auto. Vooral de jongere generaties zouden eerder voor een leasewagen kiezen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here