Als we LinkedIn mogen geloven, kiezen werknemers vooral voor gigantische techbedrijven die de balans tussen werk en leven respecteren.

Advertentie

 
Dat blijkt uit de top 50 populairste bedrijven in landen zoals de VS, Frankrijk, India, en anderen, die LinkedIn samenstelde. Daarvoor werd data van het zakelijke netwerk gebruikt: onder andere speelde de interesse die online werd getoond een rol, net zoals het aantal sollicitaties en de duur van een loopbaan bij het bedrijf. LinkedIn zelf en moederbedrijf Microsoft werden overigens niet opgenomen in de data en komen dus niet voor in de lijst.

Werk en leven

De ranglijst wordt voornamelijk bevolkt door tech-bedrijven, maar in de top tien vinden we ook enkele entertainment- en mediabedrijven, zoals Time Warner, The Walt Disney Company en Comcast NBCUniversal. Wat alle organisaties echter gemeen hebben, aldus LinkedIn, is dat ze de balans tussen werk en leven respecteren. Veel van de bedrijven bieden hun werknemers niet alleen compensatie in de vorm van een degelijk salaris, maar ook in de vorm van vakantiedagen, mogelijkheden tot zelfontplooiing en een hippe werkomgeving.

Behemoth

In dat opzicht is de lijstaanvoerder niet verrassend. Op één staat de behemoth der Amerikaanse tech-bedrijven: Alphabet, moederbedrijf van alles wat naar Google zweemt. Wereldwijd stelt de organisatie 72.000 mensen te werk, wat relatief weinig is vergeleken met andere aanwezigen in de lijst, zoals Amazon (341.400) of Apple (110.000). Google staat bekend om zijn werknemers in de watten te leggen met gratis lunch en snacks, massages en fietsen om de uitgestrekte campussen te doorkruisen. Indien een ‘Googler’ overlijdt, kunnen de gezinsleden bovendien rekenen op een fikse vergoeding.
 
De rest van de top tien wordt eveneens gedomineerd door enkele van de bekendste tech-bedrijven wereldwijd, waaronder Amazon, Facebook, Salesforce en Apple. Ook Uber kon een plaatsje verzilveren, ondanks de negatieve media-aandacht waar het bedrijf de afgelopen maanden mee kampte.
 
Andere tech-bedrijven die terugkomen in de top 50 zijn onder andere Netflix (12), Twitter (17), en Adobe (24).

Top 10 populairste bedrijven in de VS

1. Alphabet
2. Amazon
3. Facebook
4. Salesforce
5. Uber
6. Tesla
7. Apple
8. Time Warner
9. The Walt Disney Company
10. Comcast NBCUniversal
 
Bron: LinkedIn, 2017
 
//www.smartbiz.be/nieuws/170470/dit-zijn-de-10-best-betalende-bedrijven-2017/