Microsoft opent eerste datacenters op Afrikaanse continent

Microsoft opent twee datacenters in Afrika en is daarmee andere cloudreuzen als Amazon en Google voor.

 
De Microsoft Cloud wijkt uit naar het Afrikaanse content. Dat maakte Microsoft bekend in een persbericht. Het bedrijf uit Redmond plant de constructie van datacenters in Johannesburg en Kaapstad, en voorziet de opening van de datacenters rond 2018.

Nieuwe cloudregio’s

Met de datacenters schept Microsoft twee nieuwe cloudregio’s waardoor diensten als Microsoft Azure, Office 365 en Dynamics 365 lokaal beschikbaar worden. Op dit moment zijn veel bedrijven in Afrika genoodzaakt om een beroep te doen op datacenters op andere continenten, maar met de komst van de Zuid-Afrikaanse cloudregio’s kunnen zuidelijk gelegen firma’s alvast vertrouwen op lokale datacenters. Zulke plaatselijke infrastructuur brengt een aantal voordelen met zich mee. Klanten kunnen bijvoorbeeld rekenen op een lagere latency, omdat de data minder lang moet reizen, en de datacenters voldoen per definitie aan de lokale wetgeving omtrent dataverwerking.

Amazon en Google voor

De enige cloudreus die eerder datacenters opende op het continent, is IBM. Het bedrijf maakte in maart vorig jaar bekend dat het eveneens een datacenter opent in Johannesburg. Andere cloudleveranciers zoals Amazon en Google zijn er nog niet aanwezig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business