Nieuws

Just Eat neemt restaurantsoftwareplatform Flyt over

Na een tijdlang een investeerder geweest te zijn, neemt Uber Eats nu softwareplatform Flyt over voor een bedrag van 25 miljoen euro.

Just Eat, de online leveringsdienst van afhaalmenu’s heeft het softwareplatform Flyt overgenomen. Het bedrijf biedt software aan die zich richt op restaurants en hun leveranciers. Onder hun klanten zijn grote namen zoals KFC, Visa en, opvallend genoeg, ook Just Eat concurrent Uber Eats. Flyt werd overgenomen voor een bedrag van 25 miljoen euro.

Voor deze overname was Just Eat al een investeerder in Flyt, maar het bedrijf besloot nu dus om volop voor de overname te gaan, wat eveneens wil zeggen dat bestaande investeerders zoals Time Out en Entree Capital niet langer verbonden zullen zijn met het bedrijf. Van deze investeerders haalde Flyt al 13,5 miljoen euro op sinds de oprichting van het bedrijf in 2013.

Flyt zal vooral op zichzelf blijven werken in de toekomst en ook aan het merk zelf zal voorlopig niet geraakt worden. Veel zou je daar sowieso niet van merken, want Just Eat is niet actief in de Benelux. Twee jaar geleden verkocht het bedrijf zijn activiteiten namelijk aan Takeaway.com (het voormalige thuisbezorgd.nl), dat actief is in zo’n 14, voornamelijke Europese, landen. De overname werd toen gedaan voor een bedrag van 22,5 miljoen euro. Het was een beslissing die Just Eat maakte ten gevolge van de hoge concurrentie op de Beneluxmarkt, want zo kon het bedrijf zich beter focussen op markten waar wel een sterke groei mogelijk was.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business