Al sinds 2016 bestaat de niet zo populaire service van Amazon, genaamd Amazon Dash. De Duitse wetgeving lijkt het hier echter niet mee eens te zijn.

Advertentie

Als je nog nooit van Amazon Dash hebt gehoord, dan is dat volstrekt normaal. Dit fashion statement van Amazon verscheen in 2016 op sommige markten, maar is niet heel populair. De Dash-knoppen zijn fysieke knoppen die je thuis kan aanbrengen en waarmee je met een letterlijke druk op de knop een product van Amazon kan bestellen. Denk bijvoorbeeld aan toiletpapier of wasmiddel. Dit blijkt nu in strijd te zijn met de Duitse wet op consumentenbescherming. 

Te weinig informatie 

De Duitse rechter die oordeelde dat de Dash-knoppen illegaal zijn volgens de wetgeving haalde hierbij aan dat consumenten te weinig informatie krijgen over het product dat zij ermee aankopen en voornamelijk de prijs ervan. Op deze manier kunnen consumenten bijgevolg geen prijzen vergelijken en worden ze, volgens het hoofd van de Duitse consumentenorganisatie Wolfgang Schuldzinski, in een nadelige positie gebracht. 

Amazon zelf is het niet eens met deze beslissing en is ervan overtuigd dat zijn technologie wel in lijn is met de Duitse wetgeving. De e-commercegigant blijft niet bij de pakken zitten en zegt verdere legale stappen te ondernemen. De consumentenorganisatie zelf beweert daarentegen dat de rechtbank geen hoger beroep zal aanvaarden voor deze zaak. 

Hoewel Amazon Dash niet de populairste dienst van het bedrijf is, is en blijft Duitsland wel zijn tweede grootste markt. Het wordt dus nog interessant om te zien hoeveel moeite Amazon precies wil investeren in deze rechtszaak. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here