visual studio Mac

Na een bèta-fase is Visual Studio voor Mac officieel beschikbaar op het ontwikkelaarsplatform van Windows.


 
Vandaag heeft Microsoft op Build bekend gemaakt dat de officiële release van Visual Studio voor Mac beschikbaar is. Steeds meer ontwikkelaars gebruiken de cloud om hun ontwikkeling kracht bij te zetten, en net daar schittert Microsoft in met Azure. Door Visual Studio cross-platform te maken, hoopt Microsoft dat het professionele gebruikers kan overtuigen om hun projecten op eender welk platform te ontwikkelen.
 
Belangrijk om te weten: Visual Studio voor Mac is niet gebaseerd op de Windowsversie. De software is gebaseerd op Xamarin Studio en moet Mac- en iOS-ontwikkelaars overtuigen om meer apps voor Windows te maken. Zo hoeven ze geen virtuele machines meer in te schakelen om Visual Studio te gebruiken wanneer ze met Mac werken. Of je nu C#, F#, .NET Core, ASP.NET Core, Xamarin of Unity gebruikt, je krijgt een uitgebreide ontwikkelomgeving die native voor Mac is geschreven.
 
Microsoft maakte vorig jaar overigens nog meer vrienden, want ook Linux kreeg extra liefde van de softwaregigant door native ondersteuning te bieden voor command line Bash. In dat opzicht is Visual Studio voor Mac een gelijkaardige beweging.