De tweede dag van Dell EMC World 2017 stond in het teken van het realiseren van transformatie en de technologieën die dat mogelijk maken.

Advertentie

 
Denk bijvoorbeeld aan Augmented Reality/Virtual Reality (AR/VR), een technologie die zijn kantelpunt heeft bereikt en de volgende jaren steeds meer zal worden vercommercialiseerd. ‘We geloven echt heel sterk in AR/VR’, zei Jeremy Burton, CMO van Dell. En daar heeft hij goede redenen toe: de AR/VR-markt zou tegen 2025 goed zijn voor 35 miljard dollar. De mogelijkheden die AR/VR schept, werden op het podium ook onderstreept door Ken Black, vicepresident Digital Design Transformation bij Nike: “We willen de digitale wereld zo dicht mogelijk bij de visuele wereld laten aansluiten. Door de designers met een Dell Canvas te laten werken, en hen de schoenen virtueel te laten zien tijdens het ontwerpen, realiseren we een snellere go-to-market.”
 

Nieuwe IoT-producten en -partnerships

Dell Technologies kondigde daarnaast een aantal nieuwe Internet of Things (IoT)-producten aan, zoals het VMware Pulse IoT Center: een IoT-infrastructuurbeheeroplossing waarmee klanten volledig zicht hebben op al hun connected devices. “We moeten de controle nemen over ‘the edge’”, zei Pat Gelsinger, CEO VMware, hierover. Daarbij werd beklemtoond dat Dell Technologies vandaag een compleet edge-to-core-to-cloud-portfolio met infrastructuur voor IoT-oplossingen biedt.
 
Dell Technologies investeerde ook in IoT-partnerships die de complexiteit van IoT-implementaties moeten verminderen, zodat klanten grote stappen kunnen zetten in hun transformatie. Zo werd onder meer aangekondigd dat IBM Watson Edge Analytics nu gekwalificeerd is om te draaien op de Dell Edge Gateways, waardoor data dichter bij de sensoren verwerkt kan worden voor snellere inzichten. Dell en Bosch hebben samen een Industry 4.0 jump start kit ontwikkeld, waarmee klanten IoT-projecten sneller kunnen implementeren, en Atos en Dell EMC werken samen aan het opzetten van een IoT service management framework, Atos Codex IoT Services.

Pc-as-a-Service

Naast de innovatieve technologieën, staat ook de pc centraal voor het bereiken van een digitale transformatie. “42 procent van de millennials zegt ontslag te nemen als ze niet de juiste tools krijgen om te werken”, aldus Jeremy Burton. In dat licht kondigde Burton de Latitude 7285 2-in-1 aan, een laptop die wireless oplaadt en beschikbaar zal zijn vanaf 1 juni in de Verenigde Staten. Ook werd uitgepakt met Pc-as-a-Service, een dienst die Dell wereldwijd zal uitrollen en waarbij organisaties per maand betalen voor een gevirtualiseerde pc-werkplek.

Transformatie gerealiseerd

Naar goede gewoonte werden ook enkele klanten in de bloemetjes gezet die zich wisten te transformeren. De winnaars van de 2017 IT Transformation REALIZED awards zijn AIG, Citi, Columbia Sportswear, Express Scripts, Jacquar Land Rover en Molina Healthcare.