Google Drive bereikt mijlpaal van 2 biljoen bestanden

Google laat in zijn kaarten kijken: de vicepresident van G Suite heeft laten weten dat Google Drive een belangrijke mijlpaal bereikt heeft.

 
Sinds april worden er een denderende twee biljoen bestanden (oftewel tweeduizend miljard) bewaard op Google Drive. De cloudopslagdienst steekt daarmee een aanzienlijke drempel over. Dat zei Prabhakar Raghavan, vicepresident in de Google Cloud-afdeling, verantwoordelijk voor de G Suite, tegen Business Insider.
 
Google’s cloudopslagdienst werd in april 2012 voor het eerst gelanceerd, en had in januari vorig jaar meer dan 800 miljoen gebruikers: de grens van een miljard gebruikers is de dienst nog niet gepasseerd. Toch is het aantal gebruikers goed voor een ruime 2,000,000,000,000, oftewel twee biljoen bestanden, waaronder foto’s, tekstdocumenten, video’s en andere bestandstypes.
 
 
Google Drive wordt zowel gebruikt voor zakelijke als privédoeleinden, en is een van de populairste clouddiensten in België, zo wijst een bevraging van Smart Business uit. De cloudopslag moet enkel Microsoft OneDrive laten voorgaan als meest gebruikte clouddienst.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/169709/gratis-prijsvergelijker-toont-goedkoopste-cloudprovider/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business