Na heel wat geruchten (van onder andere De Tijd en Aldi) is het officieel, Apple Pay is nu ook beschikbaar in onze contreien. Vanaf nu is het dus mogelijk om met je iPhone of Apple Watch contactloos te betalen. Althans, als je klant bent bij BNP Paribas Fortis of een van de dochterbanken.

Advertentie

Net zoals de geruchten deden vermoeden, is Apple Pay voorlopig enkel beschikbaar voor klanten van BNP Paribas Fortis of de dochterbanken Fintro en Hello bank!

Hoe gaat het in zijn werk? Dat verduidelijkt de bank in een infopagina op haar website. Concreet voeg je je bankkaart, Mastercard of (binnenkort) Visa toe aan Apple Pay. Dit kan via de Easy Banking App of in de Apple Wallet.

Het uiteindelijke betalen gebeurt even eenvoudig als de andere soorten contactloos betalen. Je houdt je telefoon of Apple Watch even tegen de betaalterminal en de betaling wordt meteen geregeld.

Nu is het enkel nog wat wachten tot Apple Pay ingeburgerd is bij alle handelaars. Ondertussen wordt de nieuwe betalingsmethode reeds ondersteund door Aldi, Zara, MediaMarkt en Starbucks. Het goede nieuws is dan weer dat zowat elke terminal die contactloos betalen ondersteunt, ook Apple Pay ondersteunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here