Sinds 2008 maakt een lek Intel-chips in toestellen als servers, workstations en mogelijk pc's kwetsbaar voor hacks. De kwetsbaarheid werd 9 jaar lang niet opgemerkt.

Je portefeuille wordt opnieuw een stukje lichter. Je betaalkaarten kan je immers binnenkort gewoon thuis laten wanneer je ze hebt gekoppeld aan je smartphone.

Advertentie

De betaaldienst van Apple zou in november officieel zijn intrede maken in België, dat meldt De Tijd. Hierbij moet er meteen een kanttekening worden gemaakt, want de dienst zou vooralsnog enkel voor klanten van BNP Paribas Fortis beschikbaar zijn. Andere banken volgen pas binnen enkele maanden. Noch BNP Partibas Fortis noch Apple wilden iets kwijt over het nieuws.

Binnenkort kunnen klanten van de bank dus hun betaal- en kredietkaarten toevoegen aan Apple Wallet. Ook betaalkaarten van Hello Bank en Fintro zullen kunnen worden toegevoegd, gezien het hier dochterondernemingen betreffen van BNP Paribas Fortis. Zo zullen klanten kunnen betalen door hun smartphone tegen de betaalterminal te houden zonder dat de gebruiker nog zijn betaalkaarten fysiek op zak moet hebben. Dit is mogelijk dankzij de NFC-technologie.

Ondertussen is Google Pay, het soortgelijke betaalsysteem van Google, reeds geruime tijd beschikbaar in ons landje. Toen het in maart 2017 werd uitgerold was het ook BNP Paribas Fortis die hierin het voortouw nam. Apple Pay bevat ook Apple Pay Cash, een manier om via iMessage geld over te maken naar contacten. Zo kan je makkelijk vrienden en familie betalen wanneer je hen geld verschuldigd bent. Helaas zal deze functionaliteit nog niet meteen beschikbaar zijn in België.

Tegenwoordig bevatten de nieuwe fysieke betaalkaarten ook reeds een NFC-chip. De betaalwijze gebeurt op een gelijkaardige manier waarbij je opnieuw de kaart simpelweg tegen de betaalterminal houdt. In Nederland is die methode van betalen bijvoorbeeld al geruime tijd ingeburgerd. De meeste automaten werken daar bijvoorbeeld op basis van contactloze betaalsystemen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here