Gisteren kondigde PayPal aan dat het een sterke winst had gemaakt in het derde kwartaal. Een stijging in het aantal nieuwe klanten en meer betalingen op het platform zorgde ervoor dat het bedrijf het beter deed dan analisten eerst voorspelden. Het nieuws zorgde ervoor dat de aandelen van het betalingsplatform met zeven procent de hoogte inschoten.

Advertentie

De cijfers

PayPal mocht volgens Reuters in het derde kwartaal een totaalomzet van 3,21 miljard euro noteren, meer dan de 2,82 miljoen dollar van dezelfde periode vorig jaar. Na het aftrekken van de kosten bleef daar nog 380,4 miljoen euro van over (331,6 miljoen in K3 van 2017). Wanneer we van dat bedrag eenmalige uitgaven aftrekken, zoals de aankoop van de Zweedse betalingsfirma iZettle, blijft er 0,51 cent per aandeel over, meer dan de verwachte 0,47 cent. Voor het huidige kwartaal, verwacht PayPal een omzet tussen de 3,66 en 3,73 miljard euro en datzelfde idee hebben ook de analisten.

De oorzaak

PayPal mocht 9,1 miljoen nieuwe accounts verwelkomen, een stijging van 900.000 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het betalingsplatform zag deels daardoor een stijging van 24% in het aantal betalingen, voor een totaal van 143 miljard transacties.

Ook Venmo, het peer-to-peer platform dat sinds 2014 in het bezit is van PayPal en je toelaat om rekeningen te delen tussen vrienden, deelde in het succes. Het zag zijn aantal transacties in K3 groeien tot 17 miljard, een stijging van 78 procent.

Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here