Als een van de eerste Europese landen sluit België zich aan bij het Nederlandse antiransomwareproject. Het is dan ook hoog tijd om actie te ondernemen.

Wacht je ook niet graag tot PayPal besluit om de fondsen van een e-commerce transactie vrij te geven? Als je account een goede reputatie heeft is dat niet langer een probleem.

Advertentie

 

PayPal, het online betalingsbedrijf met meer dan 250 miljoen klanten, komt met een belangrijke nieuwe tool voor verkopers die de dienst als betalingsmogelijkheid aanbieden. Funds Now moet ervoor zorgen dat het geld van een transactie die de klant maakt, onmiddellijk bij de handelaar op de account staat. Op die manier hoopt PayPal het aantal e-commerce transacties op het platform te zien toenemen.

 

Als je Paypal al als betalingsmogelijkheid hebt op je website, dan hoef je niets te doen om van de nieuwe functionaliteit te genieten. Ten minste, als je in de VS, het Verenigd Koninkrijk of Australië woont, want daar wordt de dienst momenteel getest door zo’n 1 miljoen gebruikers. Wanneer we er in de Benelux gebruik van kunnen maken is nog niet geweten, maar een wereldwijde uitrol staat alvast op het programma.

 

Het grote voordeel van deze nieuwe manier van betalingen te regelen is dat je niet langer meerdere dagen of zelfs weken hoeft te wachten op de uitbetaling van e-commerce transacties door PayPal. Momenteel kan dit lang duren omdat PayPal er zeker van wil zijn dat er geen sprake is van fraude. Onder het nieuwe systeem blijft dezelfde fraudebescherming gelden, maar omdat Funds Now enkel beschikbaar is voor accounts met een vlekkeloze reputatie, zal het aantal gevallen aanzienlijk lager liggen.

 

Het hele systeem wordt eveneens ondersteund door fraudedetectie op basis van AI, met behulp van de startup Simility, die Paypal in juni nog kocht voor 103,5 miljoen euro. Een investering die alvast goed op weg is om zijn vruchten af te werpen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here