Nieuws

LinkedIn haalt kaap van half miljard gebruikers

Meer dan 500 miljoen mensen gebruiken LinkedIn. Daarmee blijft het platform, dat sinds vorig jaar eigendom is van Microsoft, groeien.

LinkedIn telt meer dan 500 miljoen leden. Dat maakt de dienst zelf bekend. Het groeide zo met 33 miljoen leden sinds het laatste kwartaal van 2016. Die groei ligt in de lijn met de snelheid waarmee het ledenaantal sinds april van vorig jaar aandikte.

Uit de cijfers blijkt dat LinkedIn nog steeds vooral een recruteringsplatform is. Recruteerders zijn met gemiddeld meer dan 700 connecties het nauwst geïntegreerd in het professionele sociale netwerk. De meest verbonden plaats op deze aardbol is Londen, waar leden gemiddeld 307 connecties hebben. Op een mooie tweede plaats vinden we Amsterdam terug met gemiddeld 288 connecties per persoon. België is nergens in de top vijf te bespeuren.

Sinds LinkedIn eigendom werd van Microsoft, communiceert het niet meer over zijn inkomsten. Het mag wel duidelijk zijn dat ook Microsoft van plan is munt te slaan uit het sociale netwerk. Het professionele Facebookbroertje wil het engagement op zijn site verhogen met een dashboard dat binnenkort vernieuwd wordt. Dat moet op zijn beurt zorgen voor meer advertentieruimte. Voor jouw als gebruiker moeten de nieuwe toevoegingen het binnenkort eenvoudiger maken om te ontdekken wat de echt waardevolle connecties in je netwerk zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business