Proximus’ dochterbedrijf BICS neemt TeleSign over, een Amerikaans IT-bedrijf gespecialiseerd in mobiele security-oplossingen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
In wat CEO Dominique Leroy de “grootste overname sinds de integratie van Telindus” noemt, koopt het internationale Proximus-filiaal BICS het Amerikaanse TeleSign. De organisatie levert mobiele beveiligingsoplossingen aan internetproviders en andere dienstverleners, en kon sinds de oprichting in 2005 bekende klanten strikken als Tinder, Salesforce en Citrix.
 
De deal kost Proximus zo’n 230 miljoen dollar, omgerekend zo’n 211 miljoen euro, en wordt in het derde kwartaal van 2017 afgerond.

CPaaS

Met de overname van TeleSign rekent BICS binnenkort ook mobiele authenticatie en cloudcommunicatie tot zijn portfolio: beide bedrijven zullen de krachten bundelen om in de toekomst een “end-to-end Communication Platform-as-a-Service” te creëren. “Op die manier stellen we bedrijven en ontwikkelaars in staat om eenvoudig realtime communicatiefuncties en mobiele-identiteitsoplossingen in hun eigen applicaties te integreren zonder een beroep te moeten doen op back-endinfrastructuur,” legt Leroy uit.
 
Tot slot past de overname in de “Fit for Growth”-strategie van BICS. Met die strategie wil het Proximus-filiaal verder doorgroeien op de internationale markt en in het bijzonder zijn aanwezigheid in de VS versterken.